یک روز خونین در فوتبال لیگ برتر ایران

ساخت وبلاگ

Tractor Sazi’s goalkeeper Mohsen Forouzan was expelled because he, his brother and his wife were suspected of involvement with betting gangs

لیگ برتر فوتبال ایران یکی از تاریک ترین لحظات خود را در تاریخ اخیر داشته است ، زیرا خشونت در پی بازی بین تراکتور تیم Tabriz Sazi و باشگاه فوتبال Paykan Tehran فوران کرد و در نتیجه 60 هوادار مجروح ، پلیس و اورژانس را در پی داشت.

این مسابقه ، بعد از ظهر جمعه 19 آوریل ، در تبریز ، پایتخت استان شمال غربی آذربایجان شرقی برگزار شد و اعضای رسانه ها در این رویداد خونین پذیرفته می شوند. سطح خشونت برای فوتبال ایران غیرمعمول بود. همچنین این نگرانی وجود داشت که ناآرامی ها توسط تنش های قومی تحریک شده اند ، زیرا تبریز ، پایتخت آذربایجان شرقی ، عمدتاً توسط آذری ها جمع شده است.

محمد همماتی ، خبرنگار وب سایت وارزش ("ورزش") نوشت: "من لباس های نارنجی لیگ قهرمانان اروپا را پوشیده بودم و کارت مطبوعات لیگ را حمل می کردم وقتی که شاهد همه اتفاقاتی که در ورزشگاه یایدگر امام در تبریز رخ داد ،" نوشت: محمد همماتی ، خبرنگار وب سایت وارزش ("ورزش") 3، که شاهد نزدیک شدن یکی از فاجعه بار ترین روزهای لیگ طرفدار ایران بود."بعد از کنفرانس مطبوعاتی مربیان ، من به سمت چمن استادیوم حرکت کردم تا شاید از سنگهایی که پرتاب می شدند ایمن تر باشم. اما بلافاصله من به سختی روی سر و پاها برخورد کردم و به زمین افتادم. وقتی بهبود یافتم ، دیدم که آنها مرا به قسمت پایین استادیوم می برند. پلیس های ضد شورش به من گفتند که من در فیلمبرداری مقصر هستم حتی اگر به هیچ وجه موبایل خود را در دست خود حمل نمی کردم. آنها کاملاً پوشش و کارت مطبوعات من را نادیده گرفتند. سپس آنها مرا به بازداشتگاه بردند ، موبایل من را بردند و مرا جستجو کردند. آنها مرا مجبور کردند که یک ساعت روبروی دیوار بنشینم. در آنجا بود که من با مهاجم مسعود شوجی آشنا شدم. او در کنار من روبروی دیوار نشسته بود و می گفت که می خواهد شکایتی را علیه اشکان دژاگا ارائه دهد. "Hemmati به مردی که در زمین بیرون رفته بود ، اشاره داشت و به چهره مسعود شوجی ، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران رسید.

تراکتور Tabriz Tabriz Sazi ، Persepolis ، Esteghlal و Sepahan همه امیدوارند که قهرمانی لیگ طرفدار ایران را کسب کنند. در 12 آوریل ، تراکتور سازی با نتیجه 3 بر یک به Sepidrood Rasht از دست داد و شانس خود را برای صدرنشینی لیگ به خطر انداخت. بدون مشورت با کادر فنی تیم ، صاحب تیم ، محمد رضا زونوزی ، دروازه بان خود محسن فوروزان را اخراج کرد و دلیل این امر را بیان کرد که فوروزان ، برادر و همسرش مظنون به درگیری با باندهای شرط بندی بودند. Forouzan به دلیل یک سری اشتباهات و کنار گذاشتن مسابقه مقصر شناخته شد. زونوزی همچنین Forouzan را به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران ارجاع داد و تصمیم وی با حمایت بیش از حد مورد حمایت هواداران تراکتور سازی قرار گرفت. با این حال ، کمیته انضباطی فدراسیون پاسخ نداد.

"احساسات"

با گذشت سالها ، هواداران تراکتور Tabriz Sazi با نام مستعار "عاطفی" شناخته می شوند-و سالها است که غرفه ها در ورزشگاه Yadgar-E Emam Tabriz's Tabriz به سکویی برای پانکستیست ها تبدیل شده اند-افرادی که از این عقیده پیروی می کنند که افراد ترکی باید از نظر فرهنگی و فرهنگی باشند واز نظر سیاسی متحد

علی دائی ، ستاره سابق فوتبال و مدیر فعلی Saipa FC ، که خود می آید ، گفت: "کسانی که به استادیوم می آیند که بدون شک هدف هایی دارند که هیچ ارتباطی با فوتبال ندارند ، جو را در ورزشگاه سمی می کنند."از استان اردیبیل و صحبت می کند آذری (گویش ترکی) ، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از بازی بین پرسپولیس و تراکتور سازی در سال 2013. "ما به افتخار خود به افتخار خود نرسیدیم. این ایران است و آذربایجان نیز متعلق به ایران است. "

علی دائی در غرفه های استادیوم ها به رفتار طرفداران تراکتور سازی اشاره داشت. از اواخر دهه 2000 ، جو در استادیوم Yadegar-E Emam به طور فزاینده ای با احساسات جدایی طلبانه روبرو شده است. هواداران شعار "خلیج عرب" (در قصاص رسمی "خلیج فارس") ، شعارهای نژادپرستانه علیه ایرانیان را شعار داده اند ، و پرچم جمهوری آذربایجان را به عنوان سمبل جدایی گرایی حمل می کنند ، و همچنین پرچم ایران را در تهران پایین آورده اندورزشگاه آزاد در سالهای اخیر.

با این حال ، ریشه مشکلات به یک نهاد نظامی ثروتمند - به عبارت دیگر ، به سپاه نگهبانان انقلابی اسلامی (IRGC) باز می گردد.

نگهبانان انقلابی به دست می گیرند

در سال 2008 ، شرکت سرمایه گذاری Mehr Eghtesad Irani 42. 5 درصد از شرکت تولید کننده تراکتور Tabriz ، پدر و مادر باشگاه فوتبال تراکتور Sazi ("تولید") ، از دولت رئیس جمهور محمود احمدی نژاد خریداری کرد. همانطور که با سایر شرکت ها و کارخانه هایی که برای دستیابی به نگهبانان انقلابی هدف قرار گرفته اند ، این الگوی بوده است ، قیمت 177 میلیارد تومانس (42 میلیون دلار) ، به طرز حیرت انگیزی کم بود. پیش پرداخت کمتر از 11 میلیون دلار و بقیه در طی یک دوره پنج سال به صورت اقساط پرداخت می شد.

شرکت سرمایه گذاری ایرانی مهر اگتسادد یک شرکت تابعه از بانک Mehr ، یک کنگره اعتباری و دارایی است که متعلق به سازمان شبه نظامی باریج نگهبانان انقلابی است. سایر نهادهای تجاری در کنگلومرا شامل شرکت Tidewater Middle East ، یک اپراتور بزرگ بندر ، شرکت آلومینیوم ایران (IRALCO) ، بزرگترین تولید کننده آلومینیوم در ایران ، شرکت فولاد Mobarakeh ، شرکت تولید تراکتور ایران ، شرکت توسعه مین های ایران، شرکت سرمایه گذاری Toos Gostar ، Bank Parsian و 15 شرکت کوچکتر دیگر. و هنگامی که ناصر شفاغ ، کارمند بازنشسته سازمان اطلاعاتی نگهبانان ، به عنوان مدیرعامل تراکتور Sazi منصوب شد ، تصرف IRGC از این باشگاه برتر فوتبال کامل بود.

در سال 2010 ، تراکتور سازی به معنای واقعی کلمه به یک واحد نظامی تبدیل شد. محمد حسین جعفر ، فرمانده اول IRGC به عنوان مدیرعامل منصوب شد و محمد رستامی ، معاون فرماندار استان ، در رأس هیئت مدیره قرار گرفت. همچنین سرهنگ محمد اسماعیل سعدی ، معاون فرمانده بخش آذربایجان شرقی IRGC ، سرهنگ محمد جواد دلفکار و محمد رضه آهانتان ، عضو بانک مهر در شرق آذربایجان ، به هیئت مدیره منصوب شدند.

در همان سال ، نیروی زمینی IRGC رسماً اعلام کرد که صاحب تراکتور Sazi FC است و این باشگاه تحت نظارت بخش اشورا سپاه اداره می شود.

طرفداران ناراضی

در ابتدا ، مالکیت ارتش این باشگاه دو مزیت آن را به همراه آورد. این تعداد زیادی از سربازان را به خود جلب کرد و دسترسی به پول زیادی برای خرج کردن پیدا کرد. اما طرفداران Tabriz از این ترتیب راضی نبودند. در ژانویه سال 2018 ، برای اولین بار ، هواداران این استادیوم شعارهای علیه نگهبانان انقلابی [پیوند فارسی] شعار دادند.

IRGC تصمیم گرفت با آوردن مربیان گران قیمت از ترکیه ، هواداران عصبانی را جلب کند ، اما از آنجا که خط از دست دادن تراکتور سازی ادامه داشت ، منجر به شعارهای ضد محافظ بیشتر در مسابقات فوتبال شد. در نتیجه ، IRGC تصمیم گرفت که به طور اسمی از مالکیت این باشگاه دست بکشد. Abedin Khorram ، فرمانده بخش Ashura ، در بهار سال 2018 اعلام کرد: "وقتی فصل به پایان رسید ، تراکتور Tabriz Sazi FC به یک حزب معتبر در بخش خصوصی منتقل می شود."اما معلوم شد که این "حزب قابل اعتماد" کسی نیست جز محمد رضا زونوزی - فردی که به دلیل خرید ماشین محمود احمدی نژاد شناخته شده و به دلیل بدهی زیادی به بانک ها شناخته شده است.

داستانی از ثروت و فساد

نام کامل زانوزی محمد رضا زونوزی است ، و او به طور مشهور یکی از 10 مرد ثروتمند در ایران و محصول ریاست جمهوری احمدی نژاد است. مقاله ای در 9 Dey ، متعلق به Hamid Resaee ، یکی از اعضای هاردلینر پارلمان ، در سال 2011 اظهار داشت: "گفته شده است که شخصی که اتومبیل احمدی نژاد را خریداری کرده بود ، تنها یک انبار در آنجا مشغول به کار بود."به تدریج این شخص از طریق ارتباطات فراوان با دولت ، ثروت بزرگی را به خود جلب کرده است. در این لحظه این شخص 30 درصد از سهام بانک گردشگری ، 34 درصد از سهام بانک سامان و سهام در [خودروساز] تبریز ایران خمرو و هواپیمایی ATA را در اختیار دارد. "

اما این مقاله فقط بخشی از ثروت گسترده Zonouzi را نشان می دهد. وی از طریق ارتباطات خود با دولت رئیس جمهور احمدی نژاد ، وی یک محور فولادی شد. و در تابستان سال 2012 ، وی به عنوان بخشی از یک پرونده فساد سه تریلیون (بیش از 700 میلیون دلار) دستگیر شد. سخنگوی قوه قضاییه ، گلاماموهوسین محسنی اجی با اشاره به او فقط به عنوان "م. ز." ، دستگیری وی را تأیید کرد. با این حال ، در پاییز همان سال ، باشگاه روزنامه نگاران جوان گزارش داد: "آقایزونوزی ، یکی از بزرگترین بدهکاران به بانک ها. با قرار وثیقه 500 میلیون تومن (نزدیک به 120،000 دلار] آزاد شده است تا بتواند بدهی های خود را به موقع بازپرداخت کند. "

او فصل فوتبال 2018 را با صرف مقادیر زیادی پول آغاز کرد. وی با کمک فدراسیون فوتبال ایران ، با موفقیت از یک قانون بسیار واضح فیفا دور زد و صاحب دو باشگاه فوتبال در تبریز - تراکتور سازی و ماشین سازی بود. طبق آیین نامه فیفا ، مالکیت یا مدیریت دو باشگاه فوتبال مجاز نیست ، حتی اگر این باشگاه ها در طرف های مخالف جهان قرار داشته باشند.

زونوزی برای ساختن این باشگاه عجله داشت. او ابتدا مربی ولزی جان توشاک را آورد ، که توسط سر الکساندر فرگوسن از شهرت منچستریونایتد بسیار مورد ستایش قرار گرفته است. اما اندکی بعد ، زونوزی توشاک را برکنار کرد و مربی ایرانی محمد تاخوی را استخدام کرد. با وجود نتایج درخشان تگوی ، با این حال ، زونوزی او را نیز برکنار کرد و او را با مربی مشهور بلژیکی Georges Leekens جایگزین کرد.

بذرهای تقسیم

اما آنچه مدیران منصوب شده توسط تراکتور سازی فاقد توانایی مدیریت روابط عمومی خود بودند. آنها هواداران را از طریق کانال تلگرام باشگاه عصبانی کردند و بذرهای تقسیم را کاشتند. اتفاقی که در روز جمعه 19 آوریل افتاد ، تجلی خشم برخی از هواداران تراکتور سازی بود که اعتقاد نداشتند که گل های گل به ثمر رسیده است. قبلاً این بود که وقتی تراکتور سازی یک هدف را به دست آورد ، هواداران فریاد می زدند: "مشکلی نیست!"اما این بار آنها اعتراض کردند که فوتبالیست ها را "ترسناک بی شرمانه" خواندند ، به صاحب باشگاه حمله کردند ، به زمین بازی هجوم آوردند و مسعود شوجی ، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران را در چهره سیلی زدند.

اما اوضاع در خارج از استادیوم بدتر بود. به گفته خبرنگاران حاضر در صحنه ، هنگامی که مشکلات آغاز شد ، پلیس ضد شورش نیروی انسانی کافی برای کنترل شورش در خارج از استادیوم نداشت. هواداران تراکتور سازی به پلیس ضد شورش حمله کردند و درگیری ها به دنبال آن بود.

به گفته خبرگزاری تاسنیم ، بازیکنان هر دو تیم بیش از سه ساعت در اتاق قفل محدود شدند و به خبرنگاران اجازه ندادند که از ورزشگاه خارج شوند. وب سایت Varzesh 3 عکس هایی از اتومبیل با پنجره های شکسته از اطراف استادیوم منتشر کرد.

پلیس ضد شورش از توپ های آب برای پراکندگی معترضین استفاده کرد و برخی از هواداران با پرتاب سنگ به پلیس حمله کردند. پلیس بعداً ادعا كرد كه آنها در تلاش برای پراکندگی معترضین محدودیت نشان داده اند.

گزارش های اولیه مبنی بر اینکه بیش از 60 نفر ، از جمله هواداران و پلیس ، زخمی شده اند. با این حال ، پلیس گزارش داد که فقط پنج نفر به دلیل جراحات وارده به بیمارستان منتقل شده اند. با این وجود ، عکس هایی از شورش های منتشر شده توسط آژانس های خبری پس از آن نشان می دهد که 10 نفر زخمی در آنجا هستند.

Esmail Hassanzadeh ، رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ، به آژانس خبری Tasnim گفت که ناآرامی های این استادیوم نتیجه مصاحبه های اخیر با مدیران تراکتور سازی بوده است و این فدراسیون محققان را برای تعیین واقعیت های آنچه اتفاق می افتد منصوب کرده است.

در تاریخ 20 آوریل ، محمد رضا پور محمدی ، فرماندار استان آذربایجان شرقی ، با مقامات سیاسی ، امنیتی ، قضایی و ورزشی ملاقات داشت. با این حال ، تنها نتیجه این جلسه که علنی شد ، قدردانی فرماندار از کار پلیس در هنگام ناآرامی ها بود.

اما آنچه در تبریز اتفاق افتاد می تواند مقدمه ای برای یک فاجعه بزرگتر باشد. این امکان وجود دارد که عموم مردم به طور کلی توجه بیشتری به دانه های رو به رشد بخش در فوتبال ایران کنند.

سیگنال های تجاری...
ما را در سایت سیگنال های تجاری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محسن رضایی بازدید : 61 تاريخ : دوشنبه 29 اسفند 1401 ساعت: 22:01